Om
18859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18859,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.0.7,vcwb,woocommerce-no-js,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
Min historia

Passionerad fotograf med uppmärksamhet på detaljer. Fånga ögonblicket när allt faller på plats och samverkar i harmoni.

Första kamera när jag var 10 år och fotograferade analogt. Arbetade i mörkrum med framkallning. Använder fortfarande min analoga Hasselblad 203FE och har idag ett eget mörkrum.

Fotograferar i huvudsak digitalt sedan många år och har mycket nytta av att ha växt upp med den analoga tekniken. Fotograferar allt digitalt i RAW och framkallar i ADOBE Lightroom.

Grunden i mitt fotograferande har varit resor till spännande och vackra platser. Under senare år har jag allt mer intresserat mig för porträttfotografering. Gått utbildningar och byggt min egen studio. Kompletterat med blixtutrustning för porträttfotografering utomhus.

Intresset för porträtt ledde till att jag kände behov av en egen printstudio. Har byggt upp den med printer för FineArt Print på högkvalitativt papper där en av mina absoluta favoriter är bomullspapper från det tyska pappersbruket Hahnemühle, etablerat år 1584. Ett mycket vackert papper med arkivbeständighet i över hundra år. Kompletterade med egen ramverkstad.

För några år sedan började jag intressera mig för fotografering med drönare. Ger ett bra komplement till bilder fotograferade från marken. Använder DJI Mavic Pro 2 med en kamera som utvecklats tillsammans med Hasselblad. Denna maskin gjorde i sin tur att jag började producera film. Levererar idag film och bild med hjälp av drönaren i luften och en filmkamera på marken. Redigerar film med ADOBE Premier Pro.

Utrustning och digitala verktyg

Digitalt fotograferar jag med två Nikon kamerahus i fullformat med en serie högkvalitativa objektiv. Drönare från DJI, en Mavic Pro 2 med kamera som utvecklats i samarbete med Hasselblad. Jag redigerar i Adobe Lightroom och Adobe Photoshop.

 

För enklare videoproduktion använder drönare DJI Mavic Pro 2 och DJI Osmo och mikrofon från Sennheiser. Jag redigerar i Adobe Premiere Pro.

 

Min porträttstudio är utrustad med blixtaggregat ELC 500 Pro från Elinchrom med ljusformare från Elinchrom. Direktfångst från kameratill dator med utrustning från Tether Tools och kalibrerbar skärm från EIZO.

 

För porträttfotografering on location använder jag ELB 500 batteriblixtar från Elinchrom.

 

I min printstudio använder jag EPSON SureColor SC P800, där jag för att kunna framställa professionella utskrifter på olika media i format upp till A2.

 

Jag använder ofta standardramar men har också en ramverkstad med Morsö ramklipp och en Fletcher passepartoutskärare där jag kan skära upp till A1 format. Jag monterar också på Foamboard.

Kurser och utbildning

Min största källa till kunskap är www.moderskeppet.se. Jag har varit medlem i många år. Här finns över 500 onlinekurser som jag har tillgång till dygnet runt, året runt. Kunskap och verktyg för foto, video, design och webb.

 

Högskolekursen ”Fotografi och visuell kommunikation”.

 

Genomgått och är godkänd för två utbildningar inom porträttfotografering hos fotografen John Hagby, svensk mästare med många fina utmärkelser.

Projekt

SKAPA HISTORIA TORSÖ, Torsös största fotoprojekt.

Torsö är en ö i Vänern, Mariestads kommun, Västra Götalands Län. Ett samarbetsprojekt för att stärka den lokala identiteten och skapa framtidens historia där vi för kommande generationer ger en ögonblicksbild av livet på Torsö. Jag har hösten 2020 porträttfotograferat 126 personer som lever på ön, besöker eller har en anknytning till ön. Samtidigt har deltagarna svarat på tre frågor, Vad betyder Torsö för dig, Vad är viktigt i nuläget, Drömmar och förväntningar på framtiden. En bild som skall leva vidare i framtiden som en del i Torsös bygdearkiv, Vadsbo Museum och Mariestads Bildarkiv.

CARLSTRÖM FILM & BILD

Lite om mitt företag

Jag driver verksamheten som enskild näringsverksamhet med mig som ägare och resurs. Jag arbetar från ax till limpa, fotograferar och filmar, redigerar bilder, lägger text och musik i filmproduktionen, printar och ramar in bilder. Jag samarbetar med andra företag och personer där så behövs för att kunna göra en komplett leverans till uppdragsgivaren. Godkänd för F-skatt.

Porträttfotografering0

Foto- & Videoproduktion0

Fine Art Print0